top of page

VS Apple Industries: uw partner in fruitverwerking

Eerder gepubliceerd in Agrarisch Flevoland, editie 2- 2021Aan de Blokzijlerdwarsweg in Marknesse wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe fabriek van VS Apple Industries. Na een desastreuze brand, anderhalf jaar geleden, is er hard gewerkt aan een nieuw, modern onderkomen met oog voor de toekomst.


‘We hebben uiteraard ons het afgelopen jaar beziggehouden met wat beter kan, hoe het sneller kan en hoe we de kwaliteit nog meer kunnen verbeteren’, vertelt Arjan de Vente van VS Apple. Dit heeft geresulteerd in de aankoop van diverse hoogwaardige machines, zowel voor de schillijn als voor de processing lijn. De hele fabriek is toekomstgericht gebouwd. De processing ruimte voor de puree en vullingen wordt 2,5 keer zo groot en er is ruimte voor uitbreiding van de capaciteit.


De eerste machines zijn weer in bedrijf, terwijl de laatste hand nog wordt gelegd aan de afwerking van de hallen, de kantoren en de onderzoeksruimte. VS Apple werkt veelal samen met ondernemers uit de buurt: Bouwbedrijf Bosma uit Rutten heeft de hallen gebouwd, MCR Machinery uit Marknesse heeft de lijnen voor de versverwerking geplaatst en ACN Techniek, ACF Bentveld, Noordhuis Kantoorinrichting, allen uit Emmeloord, zijn verantwoordelijk voor de installatie en de inrichting. De ondernemers kennen elkaar en werken vaker samen, waardoor de lijnen kort zijn, er snel geschakeld wordt en de bouwoverleggen constructief zijn.


VS Apple Industries schilt appels uit voornamelijk Nederland en België en snijdt deze in allerlei maten voor met name vullingen van appeltaarten, appelflappen en koeken voor de industriële bakkerijen in de BENELUX. Het hele jaar worden er blokjes en partjes geproduceerd. In de maanden oktober tot en met december komen daar de appelschijven bij voor in de appelbeignets. Naast de versverwerking hebben ze een processinglijn gebouwd. Hier worden verschillende producten geproduceerd, zoals fruitpurees, fruitvullingen en fruitjams. De producten worden per vrachtwagen vervoerd in fustbakken van 300 tot 500 kilogram en in tanks tot 1.000 liter. Om de flexibiliteit te waarborgen, heeft VS Apple Industries zelf een aantal vrachtwagens voor het geconditioneerd vervoer.


Het restproduct van de geschilde appels wordt gebruikt om appelmoes te maken. De schillen worden verwerkt in diksap. De steeltjes, pitjes en klokhuizen gaan de compost in. Zo is er vrijwel geen afval. Een circulaire productie is belangrijk voor het bedrijf. Met de bouw van de nieuwe fabriek is hier rekening mee gehouden. Zo wordt de warmte/energie die vrij komt bij de koelingen, weer gebruikt om de kantoren te verwarmen. Daarnaast heeft het bedrijf ook een eigen waterzuiveringsinstallatie.


Omdat met een vers product gewerkt wordt, werkt VS Apple Industries altijd op order. Alle producten worden specifiek voor de klant op maat gemaakt. De producten worden voortdurend getest en op kwaliteit gecontroleerd. De fabriek werkt alleen met gecertificeerde leveranciers. VS Apple Industries heeft een eigen R&D (productontwikkeling) afdeling waar tests en proeven worden gedaan.


Meer weten? Ga naar https://www.vsapple.com.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page