top of page

Kas bij Kwekerij Baas in Ens kleurt rood


Meer dan een miljoen kerststerren kweekt Kwekerij Baas uit Ens jaarlijks, waarvan 90 procent rood en de rest wit. De meeste kerststerren worden in Nederland afgezet via supermarkten en tuincentra. Dit jaar kwam de vraag naar kerststerren al vroeg op gang.

Dieter Baas, mede-eigenaar van de kwekerij, begrijpt dat wel. ‘Normaal begint zo rond de Sinterklaas de vraag naar kerststerren’, vertelt hij. ‘Dit jaar weten mensen dat ze meer thuis zullen zijn, willen ze het al eerder gezellig maken en ze willen niet misgrijpen’.

De kerstster is een traditionele plant, die bij kerst niet mag ontbreken. Voorheen werd deze vooral door senioren gekocht. Tegenwoordig zie je dat de doelgroep jonger wordt. Kwekerij Baas speelt hierop in door een klein deel van de afzet hipper te maken, bijvoorbeeld door de plant te laten schitteren met glitters.

Kwekerij Baas heeft veel ervaring in het telen van kerststerren. ‘Mijn ouders deden dat al’, vertelt Dieter. ‘We hebben ze misschien wel al zo’n 35 jaar. We telen seizoensgebonden planten voor de tuin. Voor de winter hadden we niet echt een buitenproduct, dus zo kwamen we bij de kerstster en we hebben er nooit over gedacht om er mee te stoppen. Sinds vier jaar telen we ze zoveel mogelijk biologisch’.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page