top of page

Lelieteelt.nl zoekt telers die willen bijdragen aan de website


Eerder gepubliceerd in Agrarisch Flevoland, editie 2 - 2021


De website lelieteelt.nl is een initiatief van lelietelers, die aangesloten zijn bij de KAVB (Koninklijke Algemeene Vereniging voor Bloembollenteelt). De website is opgericht om burgers te informeren over de lelieteelt. De lelieteelt roept veel vragen op, zoals ‘wat komt er uit de spuit’ en ‘waarom zijn er zoveel verkeersbewegingen’, ‘wat doet die teler allemaal, is dat wel goed voor onze omgeving, insecten, weidedieren en onze eigen gezondheid’? Op deze vragen probeert lelieteelt.nl antwoord te geven.


Op de website vind je bijvoorbeeld een jaarkalender met wat er elke maand gebeurt in de lelieteelt. Ook zijn er regelmatig telers aan het woord, die vertellen over hun bedrijfsvoering, de teelt, de oogst, het broeien en de verkoop van lelies. Deze telers komen uit het hele land. Het zijn veelal ‘leuk-om-te-lezen' verhalen waar je veel informatie uit kunt halen en die dus ook leerzaam zijn.


Op de website vind je naast thema’s als duurzaamheid, bewust telen, actuele ontwikkelingen, ook ‘fun’ items. Zo kun je leliecitatie (verjaardags) kaarten downloaden, informatie vinden over het drogen van lelies en activiteiten als open dagen en beurzen.


Mis je iets op de website of wil je zelf een bijdrage leveren aan de website, kun je dat laten weten via info@lelieteelt.nl.


Ben je teler of op een andere manier werkzaam met lelies en wil je burgers informeren over de lelieteelt of een onderwerp gerelateerd aan de lelieteelt? Dat kan! Neem contact op via de mail. Bijdragers die je voorgingen zijn onder andere Marcel Ebbers uit Creil over de werkzaamheden van een lelieteler in januari en Bas en Gerard Menting uit Espel over lelieteelt in de Noordoostpolder. Hun verhalen lees je op de website.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page