top of page

Kramer bv The Perfect Start ontwikkelt zich steeds meer als kennispartner voor zaadveredelaars


Eerder gepubliceerd in Agrarisch Flevoland, editie 2 - 2021 Foto: Klaas Eissens


Het besef dat een perfecte start de basis is voor een succesvolle teelt, is de drijfveer voor de specialisten van Kramer bv in Bant om ondernemers wereldwijd te helpen bij de start van het gewas. Kramer ontwikkelt en levert hiervoor de meest geavanceerde zaaimachines en kan ondernemers helpen met heel veel kennis en inzicht in de start van het gewas.


Kramer heeft zijn eigen zaaimachine: de Kramer ProSeeder, het paradepaardje onder de zaaimachines. ‘Ik durf wel te zeggen dat we één van de meest innovatieve bedrijven zijn op zaaigebied’, stelt Reinoud Tepper, directeur. ‘De machine is ontworpen met het doel een perfecte start van het gewas mogelijk te maken. Meerdere frames voor onze Kramer ProSeeder hebben we geheel zelf ontworpen. Al onze machines zijn uniek, geheel naar wens van de klant. De laatste jaren is er een duidelijk trend waarbij de klant wil overstappen op elektrisch aangedreven en GPS/ISOBUS gestuurde machines. Alle vergaarde data zoals bodemkaarten, drone beelden moeten omgezet worden in vervolgstappen. Met de Kramer ProSeeder kan dat. Klanten zien ons ook steeds meer als kennispartner op het gebied van zaaien.’


‘We zijn een non-stop proefveld zaaimachine aan het ontwikkelen’, vertelt Thijs Kramer, die als oprichter nog steeds als adviseur betrokken is binnen het bedrijf. ‘Samen met de Groot en Slot hebben we een zelfrijdende proefveldzaaimachine ontwikkeld, die automatisch de proeven wisselt en waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste GPS-proefveld techniek. Hiermee zijn we echt iets moois aan het maken ook voor de toekomst.’ Het project kon gerealiseerd worden met subsidie vanuit RVO. Tevens zijn er samenwerkingen met Wageningen Universiteit Research en de Boerderij van de Toekomst in Lelystad op het gebied van zaaien in de toekomst.


Voor een groeiende groep mensen wordt het zelf je eigen groente verbouwen een levenswijze. Ook komen er steeds meer Heerenboeren voedsel coöperaties. Zij hebben kleine machines nodig. Sinds corona is de kleinschalige tuinbouw en kringlooplandbouw in een stroomversnelling geraakt. Via de webshop terrateck.nl bedient Kramer deze markt van kleine zaaimachines tot oogstmachines.


Op de achtergrond draait ook nog een andere webshop: harvestingparts.nl. Hiermee hoopt Kramer in te springen op de veranderende markt. Ook door bedrijven in de landbouw wordt steeds meer online aangeschaft en dit zal toenemen. In combinatie met inkoopvoordeel door groot in te kopen hoopt Kramer hier een rol in te gaan spelen. Slijtdelen voor aardappelrooiers, rooimatten, kopeg tanden en freeshaken.


historie

Ton en Thijs Kramer startten in 1983 hun bedrijf in Bant als mechanisatiebedrijf. Zij specialiseerden zich in wortelrooiers en zaaimachines voor de groenteteelt naast de reguliere mechanisatie. Ruim 30 jaar runden zij het bedrijf met z’n tweeën. Vanwege de gezondheid van beide heren is in 2013 het roer omgegooid en besloot het bedrijf zich helemaal te richten op de zaaitechnieken. Sindsdien is Reinoud Tepper eigenaar en het gezicht van Kramer geworden. Inmiddels is Kramer een productie- en handelsbedrijf, dat zich richt op de in- en verkoop van machines voor de groenteteelt.


Kramer is importeur van Gaspardo groentezaaiers, Simon Wortelrooiers, CM Regero folie leggers, Broch knoflookteelt, ROJ mechatronics en terrateck.nl kleinschalige landbouw. Daarnaast distribueren zij rooimatten en slijtdelen via harvestingparts.nl.


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page