top of page

Boeren vinden hun liefde op Farm-Date.com

Eerder gepubliceerd in Agrarisch Flevoland, editie 2 - 2021


Tien jaar geleden zette de in Canada wonende Groninger Kees een profiel op FarmDate. ‘Wij dachten echt: dat wordt niks’, vertellen Pieter Bosch en Marilou Lommers, de initiatiefnemers van de datingsite. ‘Maar al gauw werd er op zijn profiel gereageerd. Zo ook door een vrouw uit Groningen. Zij ging naar Canada, hij kwam twee keer naar Groningen en nu hebben ze samen een gezin in Canada.’


Er zijn veel van dit soort succesverhalen. Pieter en Marilou kunnen er uren over vertellen. Zo ook over Jannus, de verstokte vrijgezel uit Noord-Oost Groningen, die nu samenwoont met Marbella en haar kinderen en één kind van hen samen. Voor de liefde verruilden zij het gemoedelijke Brabant voor één van de noordelijkste plaatsen in Nederland.


Farm-Date bestaat al zo’n twintig jaar en was één van de eerste internet dating sites in Nederland. De datingsite ontstond eigenlijk per ongeluk. Pieter Bosch was voorheen in de landbouw werkzaam en kende de sector goed. Hij had affiniteit met computers en internet en startte een platform voor mensen met affiniteit voor de agrarische sector. Dit was in 1995. Hij noemde het farmcontact, een site waarop je kon praten over de prijs van uien en aardappelen en andere aan het boerenleven gerelateerde zaken. ‘Op een gegeven moment gingen mensen contactadvertenties plaatsen’, vertelt Pieter. ‘Zoals deze ook in de krant stonden en achter op het vakblad ‘De Boerderij’. Dit gebeurde steeds meer en het praten over de prijzen of andere teelt gerelateerde onderwerpen werd steeds minder en zo werd het vanzelf een datingsite.’


Vanaf 2003 is Farm-Date geheel op daten en het sluiten van vriendschappen gericht. Veel boeren zijn niet vaak in de gelegenheid om uit te gaan en werken veel alleen. Door de apparatuur en machines waarmee boeren werken, zaten ze wel allemaal op internet en zo groeide de datingsite snel. Er zijn nu gemiddeld 5.000 gebruikers actief. Dit zijn zowel boeren als burgers, die affiniteit hebben met de agrarische sector. Wanneer een gebruiker een jaar lang inactief is, wordt het profiel van de site verwijderd. Een profiel aanmaken kan vanaf 18 jaar. Alle profielen worden gecheckt.


Farm-Date is er ook als app voor op de telefoon. Na het aanmaken van een profiel kun je via de app snel contacten leggen, berichten sturen en klompen (‘ik vind je leuk’) geven.


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page