top of page

Bouwbedrijf Doorn realiseert nieuwbouw schuur voor Maatschap Bos Bio in Dronten


Frank Bos is samen met zijn vader John eigenaar van Maatschap Bos Bio aan de Olsterweg 14 in Dronten. Zij telen op hun biologisch akkerbouwbedrijf aardappelen, haver en veel soorten groente als peen, erwten, spinazie, spruitjes en venkel.

In 2.000 zijn vader en zoon volledig overgestapt op het biologisch telen. Dit had tot gevolg dat de uit 1963 stammende schuur, die eerder gebruikt werd voor de bewaring van gangbare aardappelen, niet mocht worden gebruikt voor de bewaring van de biologische aardappelen en groenten. Wel bleef het de opslag voor de landbouwmachines.

‘Voor de bewaring van de aardappelen, het verwerken, inpakken en koel houden van de groenten kregen we ruimte te kort, terwijl we juist stappen wilden zetten en wilden groeien’, vertelt Frank. ‘Daarom zijn we gaan nadenken, wat we wilden. De huidige schuur van 700 vierkante meter vergroten of een geheel nieuwe schuur? Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om de bestaande schuur te slopen en nieuw te gaan bouwen’.

‘Via een vriend kwamen we op het pad van Bouwbedrijf Doorn. Zij hadden bij hem naar volle tevredenheid een nieuwe schuur gebouwd. We hebben offertes opgevraagd en zijn met Jacob Loosman (directeur Bouwbedrijf Doorn) een aantal van hun projecten langs gegaan om te kijken wat we precies wilden. De kwaliteit van het werk dat hij liet zien, stond ons aan, de prijs was goed en we hadden een klik, dus zijn we al onze ideeën gaan uittekenen. Het voordeel van nieuwbouw is, dat we het geheel zo konden inrichten dat het voor ons logistiek het beste is.’

Het eerste contact tussen Bos en Loosman was zo’n jaar geleden. De voorbereidingen voor de bouw duurden ongeveer een half jaar en daarna is er een half jaar gebouwd en worden nu de laatste zaken afgewerkt, zodat er binnenkort opgeleverd kan worden. Bouwbedrijf Doorn coördineerde het gehele traject van vergunning tot de (bijna) turn key oplevering. Daarbij werd samen gewerkt met verschillende onderaannemers, zoals Mulder uit Tollebeek voor de sloop en het grondwerk, Damm Deuren Emmeloord en Tolsma-Grisnich Emmeloord voor de koeltechniek.

Bos is zeer tevreden over de samenwerking. ‘Het is fijn om één aanspreekpunt te hebben. Het meeste had ik contact met Christian Buijsse, de projectleider. Als er iets besproken moest worden, kon ik het vrijwel altijd direct met hem regelen en anders liep Harry, de uitvoerder hier wel rond.’ Loosman zelf kwam af en toe even op de bouw kijken.

Van tevoren is er een planning gemaakt. ‘We wilden de bouw graag voor de drukke oogsttijd afronden’, vertelt Bos. ‘Dat lukt, dus we zijn blij’.

Jacob: ‘Het is heel plezierig werken hier. We hadden ruim de tijd voor een goede voorbereiding en om een goed voortraject te doorlopen en konden fullspeed bouwen, ondanks de corona. We zijn blij met het eindresultaat. De schuur heeft een moderne kleurstelling, met een mooie uitstraling, die prima in de omgeving past. Ook daar hebben we van tevoren goed over nagedacht, dat het gebouw esthetisch goed in orde was. Het is gewoon een mooie schuur geworden met twee kappen.’

Bouwbedrijf Doorn en Bos Bio zijn van plan in het begin van volgend jaar een open dag te organiseren.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page