top of page

Bloemetje Kraggenburg voor Miep Potters


KRAGGENBURG – Miep Potters kreeg op de Nieuwjaarsreceptie in Kraggenburg het bloemetje. Het bloemetje wordt jaarlijks uitgereikt door STEK (Stuurgroep Evenementen Kraggenburg) aan iemand, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het dorp.

Miep kreeg het bloemetje voor haar betrokkenheid in en met het dorp. Al meer dan 60 jaar is ze lid van toneelvereniging St. Genesius. Een Koninklijke onderscheiding kreeg ze hiervoor. Ze heeft er gespeeld, geschreven, geregisseerd en souffleren doet ze nog steeds. Ook beheert ze de kleding van de toneelvereniging.

Van haar kinderen kreeg ze de bijnaam Malle Miepje, omdat ze in de garage een winkeltje had met ‘oude meuk’. Als er een kerstmarkt, vlooienmarkt of tafeltjesmarkt georganiseerd wordt, is Miep er ook altijd bij. En bij haar kun je altijd terecht om iets te lenen.

Naast al die spullen heeft Miep het huis vol met plakboeken met krantenartikelen en foto’s met alles wat met Kraggenburg te maken heeft, een compleet Kraggenburger archief. Marian Neefjes van STEK komt zelf ook regelmatig bij Miep om de plakboeken door te spitten. ‘Als ik wil weten wie in welke vereniging heeft gezeten of wie iets wanneer gewonnen heeft, dingen van de voetbal of carnaval of zoals nu om erachter te komen wie allemaal al eens een bloemetje hadden gehad. Dat archief is echt goud waard voor het dorp.’

Uit handen van kleinzoon Joost Potters kreeg ze het bloemetje, dat ze geëmotioneerd aannam. ‘Een vrouw, waar we trots op mogen zijn om in ons midden te hebben. Van harte gefeliciteerd!’

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page