top of page

Mondriaan van tulpen symboliseert de Noordoostpolder


Het Profytodsd Tulpenfestival is van 22 april tot en met 7 mei 2017 ‘Langgerekte kavels met tulpen met strakke rechte sloten eromheen, het lijkt wel een Mondriaan, de Noordoostpolder in het voorjaar!’

‘Daar gaan we wat mee doen’, dacht de organisatie van het Profytodsd Tulpenfestival en zo ontstond het idee voor een 6.000 vierkante meter groot Mondriaan schilderij van tulpen in het landschap van Noordoostpolder, om juist dit landschap te symboliseren. Er werden 350.000 tulpen in de primaire Mondriaan kleuren rood, wit en geel ingeplant aangevuld met een mooie paarse tulp voor de donkere vlakken. Niet ingeplante bollenbedden vormen de zwarte lijnen tussen de rechte strakke vlakken.

Het idee valt perfect samen met het lustrum Noordoostpolder, 75 jaar droog en hoe bijzonder is het dat dit samen valt met 100 jaar De Stijl en het landelijk toeristisch thema van Mondriaan tot Dutch Design.

Tulpenroute

Het rijden van de tulpenroute is een grote belevenis. De 106 kilometer lange route door Noordoostpolder leidt langs de wegen waar de meeste tulpenvelden te vinden zijn. Onderweg is er volop mogelijkheid om lekker even de benen te strekken, zoals op het tulpenbelevingsveld en te genieten van de vele soorten tulpen in de tulpenshowtuin, foto’s te maken bij de selfievelden, een kopje koffie of een broodje te nuttigen op het terras van het pop-uprestaurant. In de weekenden en op bevrijdingsdag zijn er speciale activiteiten op het tulpenbelevingsveld.

Of bezoek het Tulpen Informatie Centrum met informatie over de herkomst, de groei en bloei van de tulp en de verwerking en afzet van het gewas. Ook kunt u hier genieten van een hapje en een drankje en een vrolijk bosje tulpen kopen. Tijdens het Tulpenfestival zijn er verschillende activiteiten langs de route, zoals wijn proeven op een wijnboerderij, een tentoonstelling bij de Orchideeën Hoeve, boerderijwinkels, verschillende kwekerijen en galerieën.

Langste tulpenroute

Krijgt u niet genoeg van tulpen, steek via de Ketelbrug het water over en volg Tulpenroute Dronten door Oostelijk Flevoland.

Maar het Tulpenfestival is meer dan alleen de tulpenroute. Dorpsbewoners maken per dorp een groot tulpenmozaïek. Er is een speciale tulpenfototentoonstelling. Er is een steptocht en een koetsentocht langs de tulpenvelden. Er kan gewandeld worden langs de tulpen, er zijn fiets- en wielertochten door dit bloeiende gebied en open dagen op boerenbedrijven.

Mondriaan

De Mondriaan is vanaf de weg en vanuit de lucht te bewonderen. Vanaf het tulpenbelevingsveld vliegt de helikopter af en aan naar en over het Mondriaan schilderij. Tickets kunnen online geboekt worden via http://www.tulpenvliegroute.nl/. Ook is er een pendeldienst van het tulpenbelevingsveld naar de Mondriaan. De Mondriaan ligt direct aan de bewegwijzerde Van Staveren Tulpenroute. Vanuit de auto is de Mondriaan goed zichtbaar. Vanaf de uitkijktoren bij het veld is de beleving nog beter. Vanuit Emmeloord vertrekken bustours naar het tulpenbelevingsveld en de Mondriaan.

De Mondriaan wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Noordoostpolder, Crehumus, bloembollentelers uit de Noordoostpolder en vele vrijwilligers, is geplant door Firma Van Meer uit Creil en wordt verzorgd door hoofdsponsor van het Tulpenfestival: Profytodsd.

Tulpenbelevingsveld: Creilerpad 14, 8312 PS Creil

Crehumus Mondriaanveld: Noordermeerweg tussen huisnummer 25D en 27, Creil

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page