top of page

Jubilarissen bij Sint Genesius


‘Gouwe handjes’ heeft Kees Katsman en daarom werd hij zaterdag na de gelijknamige voorstelling van Sint Genesius in het zonnetje gezet. Al 25 jaar is hij lid van de Kraggenburgse toneelvereniging. Handige mensen heeft de vereniging nodig voor onder andere het decor. Kees Katsman heeft vele deuren ingehangen, schilderijen en klokken opgehangen. Maar liefst bij 27 voorstellingen was hij betrokken. ‘Wat is het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt’, vraagt Marian Besseling, voorzitter van de vereniging hem. Ze krijgt een verrassend antwoord: ‘het heeft me m’n vinger gekost’, maar hij doet ’t nog.’ Tijdens het inhangen van een deur kreeg Katsman zijn vinger tussen een scharnier. De vinger is daarna iets krom gebleven, maar echt last heeft hij er niet meer van. Zijn tip: ‘werk altijd van je af’.

Ook Erna Balk is 25 jaar lid van de vereniging. In november 1991 speelde ze haar eerste voorstelling, als dochter in het stuk ‘het leven is te kort’. Sindsdien deed ze mee aan 37 stukken, waarvan ze er elf regisseerde en daarnaast was ze ook nog acht jaar voorzitter. Ze haalde subsidie binnen voor de vereniging, haalde het eenakterfestival naar Kraggenburg en zette zich in voor de toneelvoorstellingen op locatie. Op de vraag wat ze nog een keer zou willen doen voor de vereniging antwoordt ze: ‘nog een keer meespelen. Ik heb twee keer een heks gespeeld en dat wil ik best nog een keer doen.’

Foto: Jubilarissen Erna Balk en Kees Katsman

Veertig jaar lid is mevrouw Dries Hoekstra. Helaas kon ze bij de huldiging niet aanwezig zijn. Ze was actrice, regisseuse en souffleuse bij de vereniging. Alle jubilarissen kregen een mooi aandenken.

Sint Genesius speelt de voorstelling ‘Gouwe Handjes’ nogmaals op zaterdag 26 november om 20.00 uur in Zaal van Saaze, Dam 16, Kraggenburg.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page