top of page

Ontmoeting op de kermis leidt tot zestig jaar samenwonen


EMMELOORD – Op de kermis in Kraggenburg ontmoetten Rolf Bakker en Pietje Minnema elkaar. Ze maakten een praatje, het klikte meteen en inmiddels wonen ze zestig jaar samen, sinds hun trouwdag op 20 april 1955. Het echtpaar heeft één dochter.

Rolf Bakker werd op 16 juli 1932 geboren in Woltersum in de provincie Groningen. Pietje Minnema zag op 17 juli 1934 het levenslicht in Sint Annaparochie, Friesland.

Pietje komt via Oudebildtdijk en Harlingen op haar zeventiende samen met haar ouders en broers en zussen in Noordoostpolder, aan de Zwartemeerweg bij Kraggenburg terecht. Ze woont daar nog maar kort als ook Rolf in de buurt, aan de Neushoornweg komt te wonen. Het is het jaar 1951.

Iedere zondag maakt Bakker een rondje op de fiets. Hij komt genoeg leuke meisjes tegen. ,,Dan reed ik langs een huis en zaten ze met z’n drieën voor het raam te zwaaien”, lacht hij. Maar toen hij Pietje op de kermis in het dorp tegenkwam, wist hij zeker dat zij het meisje voor hem was. ,,Zeker in het begin. Later ging het ook nog wel een paar keer uit.” ,,Een knipperlichtrelatie kon je het wel noemen”, vult zijn vrouw aan.

Toch houdt de relatie stand als Bakker in dienst gaat, eerst in Brabant en later dichterbij huis in Almelo. Hij kon niet ieder weekend naar huis, maar Pietje wist altijd van tevoren wanneer hij thuiskwam, dus kon zich daar heerlijk op verheugen.

Na een jaar kwam hij uit dienst en ging bij zijn broer in Rutten wonen en werken. Inmiddels was Pietje verhuisd naar de Blokzijlerweg bij Marknesse. Op de fiets ging Bakker naar haar toe. Later verhuisde ze naar Creil.

Na hun trouwen woonde het echtpaar twee jaar in de Wieringermeer. Daar werd hun dochter geboren. ,,Wij hadden geen telefoon”, vertelt Rolf. ,,Dus toen onze dochter zich aandiende, fietste ik naar de boer, waar ik werkte om de dokter te bellen, maar die dokter had geen auto, dus dat kostte een hoop tijd voor hij er was. Ik fietste weer terug naar mijn vrouw. En voordat de dokter er was, was onze dochter al geboren!”

Met hun dochter kwamen ze naar de Klutenweg in Creil, waar ze 25 jaar woonden. Bakker werkte veertien jaar bij akkerbouwbedrijf Van Westen. Nadat Van Westen stopte, werkte hij bij Martens Beton in Emmeloord en daarna bij de Agrarische Unie, waar hij uitgroeide tot terreinchef. Hier werkte hij met veel plezier tot zijn pensioen. Mevrouw Bakker werkte in het huishouden op een boerenbedrijf. Ze verhuisden later naar Emmeloord.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page