Please reload

Recente berichten

Pioenenoogst in volle gang - coverstory

June 4, 2020

1/2
Please reload

Uitgelichte berichten

Route 8317 geopend door fietsende wethouder

May 19, 2014

 

OUD KRAGGEBURG – Wethouder Andries Poppe fietste zaterdag lachend door een spandoek met de tekst ‘Recreatieroute Kraggenburg is geopend!’ De fietsroute is daarmee officieel geopend. 

,,Fantastisch dat dit allemaal gebeurt vandaag hier in Kraggenburg, de opening van de route, de open dagen bij alle deelnemende ondernemers en de opening van het nieuwe beheerkantoor van Natuurmonumenten”, aldus de wethouder, die bovendien mooi nieuws had voor de ondernemers die de route mogelijk maken. ,,Het fietspad over de Zwartemeerdijk blijft het hele jaar open.” 

Eerder was het namelijk zo dat het fietspad in de broedperiode van de grote karekiet gesloten werd en moest er een alternatieve route gekozen worden. Het nieuws wordt met applaus ontvangen. 

Tocht van oud Kraggenburg
Na de officiële opening stappen de genodigden op de fiets voor een mooie en interessante tocht van Oud Kraggenburg, door het Kadoelerbos, over de Zwartemeerdijk weer terug naar Oud Kraggenburg. Er wordt een korte stop gemaakt op de dijk, waar het nieuwe landschapskunstwerk komt. Een plek met een rijke historie, waar een deel van de oude strekdam nog zichtbaar is boven het water.

Jan Akkerman van Natuurmonumenten geeft een toelichting op het toekomstige kunstwerk waar de strekdam in opgenomen wordt en waar je straks over een plankier meters het Zwarte Meer in kunt lopen. Het kunstwerk wordt maar liefst twaalf hectare groot. 

Route 8317 is een initiatief van de recreatie-ondernemers rond Kraggenburg in samenwerking met Dorpsbelang. Speciaal voor de opening waren de recreatiebedrijven gratis toegankelijk en hadden allerlei activiteiten.

Oorsprong
Route 8317 vindt zijn oorsprong in het samenwerkingsverband Ontmoet Kraggenburg en het Dorpsontwikkelingsplan Kraggenburg, waarin recreatie één van de speerpunten is. ,,Bij het speerpunt recreatie hadden we de volgende zaken benoemd: het versterken van de zelf organisatie, productontwikkeling, kansen verblijf, uitvoering plannen Voorsterbos en promotie”, vertelt Wubbo de Raad van dorpsbelang. ,,Alles komt nu samen in deze route.” Samen met de ondernemers is hij trots op het resultaat. 

De deelnemende ondernemers zijn Natuurmonumenten, Recreatiepark De Voorst, Hotel Van Saaze, Vink Fruitboerderij, Marant Recreatie, Oud-Kraggenburg, Rederij De Dageraad, Watersportvereniging Kraggenburg, Partycentrum De Voorst/Pannenkoekhuis De Strooppot en Netl de wildste tuin. De deelnemers zijn herkenbaar aan het bord met het logo van Route 8317. Bij iedere deelnemer is een puzzelrit verkrijgbaar, waarmee maandelijks mooie prijzen te winnen zijn. 

Meer informatie is te vinden op www.route8317.nl.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Stuwwal 22

8317 BE Kraggenburg

Tel: 06 - 23 33 77 30

© 2018 by ParelProjecten