top of page

Er gebeurt veel in het Voorsterbos


MARKNESSE/KRAGGENBURG – Rigoureus is er gekapt in het Voorsterbos bij de speelweide. Jan Akkerman van Natuurmonumenten weet er alles van.

Tijdens de jaarvergadering in dorpshuis Het Klokhuis geeft hij toelichting op de activiteiten in het Voorsterbos.

Natuurmonumenten werkt in het Voorsterbos samen met de Provincie Flevoland aan de aanleg van natuurvriendelijke oevers. De oevers worden minder steil gemaakt, zodat oever- en waterplanten zich beter kunnen ontwikkelen.

Ook wordt er druk gewerkt aan onderdelen uit het Toekomstbeeld Voorsterbos. De 22 kilometer lange ATB-route is met veel hulp van vrijwilligers al klaar.

Op 23 mei wordt deze officieel geopend door Mark van den Tweel, algemeen directeur Natuurmonumenten en burgemeester Aucke van der Werff, beide fervent mountainbikers.

Verder wordt er gewerkt aan een OERRR activiteit voor de jeugd, is er op 17 mei een open dag in het nieuwe beheergebouw aan de Kraggenburgerweg en wordt in september het paddenstoelenreservaat aan de Leemringweg officieel geopend, komt er een nieuw landschapskunstwerk in het Zwarte Meer, een nieuw plankier naar de vogelkijkhut op het Vogeleiland en zijn er al tienduizend padden overgezet.

Op zoek is Natuurmonumenten nog naar de vinder van de dode otter, die bij boswachter Buitenhuis op de kliko is gelegd.

tekst Margot Maljaars

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page